Nodig: 40 g boter, boter om in te vetten, 120 g basterdsuiker, 60 g bloem, 1 eetl water, zout, snufje kaneel, 40 g gepelde, grofgehakte amandelen.
Boter zacht laten worden.
De oven voorverwarmen tot 200 graden C, of stand 4.
Een bakblik met boter invetten.
Een bakblik met boter invetten.
De basterdsuiker in een kom zeven, de bloem, de zachte boter, het water, wat zout en kaneel toevoegen en dit mengsel snel tot een glad deeg roeren.
De grofgehakte amandelen erdoor mengen.
Met behulp van 2 eetlepels kleine bergjes van het deeg op onderlinge afstand van 6 cm op het ingevette bakblik leggen.
Het deeg gaar en lichtbruin bakken in 5-7 minuten.
Het bakblik uit de oven nemen, en de koekjes iets laten afkoelen tot ze stevig genoeg zijn om met een pannekoekenmes opgenomen te worden. Ze plat neerleggen, koud laten worden en goed afgesloten bewaren tot consumptie.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten