dinsdag 19 februari 2008
Geroosterde eend
Ingrediënten:
3 grote teentjes knoflook
gember (djahé)
halve eetlepel tausie
1 eetlepel lamyoe
1 eetlepel suiker
2 eetlepels cognac of viaux
5 eetlepels sioe
Goed mengen en in de eend gieten, dichtnaaien.
Het vel kan je op twee manieren behandelen:
- insmeren met het voorafgaande mengsel of
- verzadigen met een mengsel van sioe en honing.
Laat de eend gedurende 1 nacht intrekken.
3 manieren om de eend verder te prepareren:
(a) Bak de eend even in olie en rooster het vervolgens gedurende anderhalf uur op stand 4 op een rooster met daaronder een bakje water.
(b) Bak de eend in olie en voeg water toe en laat het geheel zachtjes sudderen.
(c) Rooster de eend zonder het vooraf te bakken in de oven op stand 4.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten