Nodig: 200 g bloem, 150 g boter, 100 g basterdsuiker, 1 ei losgeklopt, een paar gepelde amandelen, 125 gram amandelpers.
Doe bloem, boter en suiker in een kom. Snijd de boter klein en kneed tot er een soepele bal ontstaat.
Laat het deeg een half uur rusten.
Rol het deeg op een met bloem bestoven tafel uit tot een dun lapje en steek hieruit ronde koeken.
Leg de helft van de koken op een beboterd bakblik.
Verdeel de amandelpers erover en maak de randen van de koeken nat. Leg de overgebleven ander helft er bovenop en druk de randen op elkaar.
Leg in het midden een halve gepelde amandel.
Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei.
Prik er met een breinaald of satestok in (om hete lucht in de koek een uitgang te geven).
Schuif het bakblik in het midden van een matig voorverwarmde oven (175 graden C), of stand 3 en bak de koeken in plm 30 min. lichtbruin en gaar.
Neem het bakblik uit de oven en laat de koeken ten dele afkoelen voordat je ze van het bakblik haalt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten