dinsdag 19 februari 2008

Kipfilet met toenkoen

Nodig
Twee ons toenkoen (gedroogde Chinese paddestoelen), zonnebloemolie, half pond kipfilet, kippenvleugels of andere stukken voor de bouillon, gember (djahé), knoflook, 1 grote ui, Maggi bouillonblokjes.

Voorbereidingen
Bouillon trekken van de kippenvleugeltjes of andere kipdelen (beenderen even stukslaan voor een lekkere bouillon), met wat stukgeslagen gember en knoflook.

De toenkoen een tijdje weken in ruim lauwwarm water totdat de paddestoelen zacht zijn. Uit het water halen en het water er goed uitknijpen; het steeltje met een scherp mes af snijden.
De paddestoelen daarna even voorbakken in een beetje hete olie (eetlepel) en apart klaar zetten.

Kipfilet in smalle reepjes snijden.
Een grote ui schillen, halveren en fijne reepjes snijden.
Twee teentjes geschilde knoflook fijnmaken in vijzel.
Een stukje gember (vingerlengte) schillen en plat slaan.
Verhit een paar eetlepels olie.
Gesneden uien toevoegen met de knoflook en het stukje platgeslagen gember.
Voeg de kipfilet toe, even garen, vervolgens de toenkoen en vervolgens wat bouillon. Naar smaak eventueel één of twee bouillonblokjes toevoegen.
Ook voor de kleur lekker om wat in reepjes gesneden bladselderie toe te voegen.

Geen opmerkingen: