dinsdag 19 februari 2008

Geroosterde kip met taotjo of lam yoe

Geroosterde kip
Maak een papje van
2 theelepels taotjo,
2 eetlepels sioe,
een mespuntje bruine chinese poeder,
iets vets-in,
stukje gember
2-4 teentjes knofloof
2 theelepels suiker plus
een eetlepel cognac of vieux

Maak de kip schoon en prik met een scherp voorwerp een heleboel gaatjes in de kip en wrijf het vel in met sioe.
Bak de kip even in een weinig olie, nadat het mengsel in de kip gestopt n dichtgenaaid is.
Laat de kip gedurende tenminste 4 uren intrekken.
Plaats de kip op een rooster met daaronder een bak met wat water, en rooster de kip gedurende 45 minuten op stand 200-225 graden Celcius.

De kip hoeft uiteraard niet altijd dichtgenaaid te worden.

De saus als volgt maken:
De olie waarin de kip is gebakken, met wat water en de marinade uit de buik van de kip verwarmen.

Variant op de in de oven geroosterde kip:
In plaats van taotjo 2 eetlepels lam yoe gebruiken. Nadat de kip lichtjes is gebakken, aan de olie wat water toevoegen en de kip verder gaar stoven.

Geen opmerkingen: